Космическо пътешествие

В ДГ№27 ”Славейче”, април месец бе посветен на вълшебния свят на Космоса. Провокирани от изключителен интерес на децата към астрономията и желание за получаване на повече знания и умения се откри детски планетариум. 

Децата от група ”Слънчице” чрез стихчета за космоса, песнички и много познания за астрономията участваха при откриването на детския планетариум.

Там децата ще се запознават и ще затвърдяват своите познания за Слънцето, планетите на Слънчевата система, звездите, съзвездията, Луната и нейните фази, завладяването на Космоса. 

Оформя се и истинско екологично мислене. Всички деца от детската градина направиха едно космическо пътешествие чрез специално организирани тематични игри и едновременно с това изнесена презентация.. Забавляваха се като ставаха космонавти, построиха ракета, разбраха що е гравитация, откриваха планети, обиколиха Слънцето, минаха през пръстена на Сатурн и дори срещнаха извънземни, и накрая се завърнаха отново на нашата любима планета Земя. 

Родители от група ”Слънчице” изработиха ракета с която децата ще могат да си правят снимки, виждайки се любознателни астронавти. 

Всяка група получи заслужена грамота за участие в космическото пътешествие!

Космическо пътешествие (Галерия)


To Top ↑