Проект "Иновативни седмици“- Седмица на киното, театъра

С много емоции и вълнения премина седмицата на киното, театъра и детската книга. В първия ден от седмицата децата от Детска градина “Славейче” направиха своето първо посещение в регионална библиотека   “Дора Габе”. Малчуганите разгледаха красивите и богато илюстровани книжки, посетиха и Стаята на приказките, където се организират през цялата година колективни четения за най-малките.

Във фоайето на библиотеката децата слушаха приказки на грамофон, библиотечен специалист им представи 3D книжка с ефекти, а децата поздравиха с  любимите си песнички служителите.
След това посетиха книговеза на Стария Добрич, където видяха как се обличат книжките с корици. В следобедните часове педагозите прожектираха на децата филмчета от любими приказки.  

В следващите дни посетихме печатницата, където  буквичките оживяха пред очите на децата  по страниците на любимите книжки.

“Как се прави телевизия?” бе следващото мероприятие, с което завърши седмицата. 
В последния ден те посетиха Регионалната телевизия Добрич и влязоха в ролята на репортери. Направихме и редица изложби,посветени на тази иновативна седмица, в която включихме и родителите като наши партньори. Истински интерес породи  експозицията от стари фотоапарати през годините, подредихме снимкова изложба на известни български актьори и изложбата от детски рисунки на любима приказка. 

Седмица на киното, театъра (Галерия)


To Top ↑