Проект "Иновативни седмици“- Седмица на спорта

В Седмицата на спорта (07 -  12.11.2016г.) първият ден бе посветен на здравословното хранене. Малките деца изработваха сандвичи със здравословни продукти, които с голямо желание и фантазия подредиха на изложба. Родителите с много творчество и въображение се включиха със свои аранжировки от плодове и зеленчуци, които декорираха в кътове.
В ранното утро на 08.11. всички деца потеглиха на туристически поход към Зоопарка. Там те разгледаха къщите на животните и си направиха пикник.

Сряда бе много вълнуващ ден за всички деца от детската градина. Проведоха се срещи със волейболистите от ВК “Добруджа07” Жулиeн Георгиев и Светослав Арнаудов, които демонстрираха на малчуганите основни елементи от волейболната игра. Следващата среща бе със спортистите баскетболистите БК “Unstoppeblе”,Адриана Георгиева и състезателят по баскетбол Константин Тодоров, които демонстрираха играта баскетбол с помощта на децата от БК в ДГ, чийто ръководител е г-жа Адриана Георгиева. Срещата приключи с представянето на спорта карате и състезателите от КК “Самурай” с техния ръководител Янко Соколов, които предизвикаха силен интерес у децата.

Ползотворна и много интересна бе срещата с ученици и учители от Спортното училище “Г.С.Раковски” гр. Добрич, където децата наблюдаваха тренировка по вдигане на тежести, борба и бокс. Запознаха се с Даяна Димитрова- европейски шампион на България по вдигане на тежести и Драгомир Стойчев-първият супер шампион по борба 
у нас.На децата се даде възможност да опитат да вдигат тежести, да се боксират и да опитат различни елементи от представените видове спорт.

Кулминацията на всички прояви през изминалата седмица бе спортния празник, който се проведе във физкултурния салон на детската градина. Гости на празника бяха д-р Емилия Баева ̶ заместник-кмет ”ХД”, Силвия Иванова ̶ старши експерт Предучилищно образование, Несрин Йълмаз ̶ експерт Спортни дейности. Всички участници получиха за показаните спортни умения грамоти и вкусни награди. 

В съботния ден родители, деца и учители присъстваха на волейболната среща между ВК “Добруджа 07” и ВК “Тетевен волей” от 18 часа в зала “Добротица”. Срещата завърши с категоричния резултат 3:0 в полза на ВК “Добруджа 07”. Удовлетворени от победата новите фенове ̶ децата се снимаха с победителите и получиха поръдарък шалче и волейболна топка с автографи от състезателите на клуба.

Седмица на спорта (Галерия)


To Top ↑