Седмицата на вкусните приключения

Нашата инициатива започна със  „Седмицата на вкусните приключения”, в която децата от група „ Делфинче”  заедно с участието на ученици от Професионална  гимназия по туризъм „П.К.Яворов” и подкрепата на екипа на училището и директорката на гимназията г-жа Нели Апостолова имаха уникалната възможност да влязат в кухнята на гимназията и  на фона на приятна музика, ентусиазирани да разгърнат  творческия си потенциал и да натрупат своите първи  кулинарни умения.

Целта на нашата инициатива беше да използваме възможностите на ателието по готварство като дидактическа форма на педагогическо взаимодействие, която дава големи възможности за прилагане на интерактивния подход и насърчаване на личностно-емоционалното развитие на децата.

Кулинарното ателие, в което децата твориха, допринесе  за развитие на активно емоционално общуване и култура на хранене, за придобиване на кулинарни умения.

Втората ни стъпка беше да съберем любимите рецепти за Коледни сладки на нашите възпитаници и техните семейства. Креативната ни проява зарадва, въодушеви и сплоти децата, техните  родителите  и нас учителките им.

Изключително удовлетворени от кулинарното приключение на децата са и родителите, които получиха поредното доказателство, че група „Делфинче” е прекрасно място за развитие на техните деца.

Седмицата на вкусните приключения (Галерия)


To Top ↑